Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Overheid steunt mkb-sector bij het verduurzamen van reisgedrag
Het Rijk stelt 2,5 miljoen euro beschikbaar om het reisgedrag van medewerkers bij mkb-bedrijven duurzamer te maken. De subsidieregeling is beschikbaar voor onder meer brancheorganisaties, ondernemersverenigingen en bedrijfsinvesteringszones. De Subsidieregeling Collectieven mkb Verduurzaming Reisgedrag (Cover) wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag opent op 14 januari 2025.
Loading...
mkb-subsidie
Laat NS Zakelijk voor je werken
Advies nodig over een mobiliteitsbudget?
Een mobiliteitsbudget is een vast bedrag per jaar dat medewerkers mogen gebruiken om hun woon-werkverkeer mee te verrekenen. Het belangrijkste doel is meer flexibiliteit. Ze kunnen met dit budget zelf bepalen of ze met het openbaar vervoer reizen of bijvoorbeeld deelvervoer gebruiken.
Het concept is nog redelijk nieuw en biedt een alternatief voor de leaseauto. Die wordt nog altijd gezien als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde, maar blijf steeds vaker staan nu mensen meer thuiswerken. Dan is een flexibele mobiliteitsoplossing zoals een reisbudget efficiënter. Zo kunnen medewerkers zelf kiezen hoe en wanneer ze dat doen.
Wil je met een mobiliteitsbudget gaan werken, maar weet je niet hoe je begint? Onze adviseurs adviseren je graag bij het opstarten van je mobiliteitsbudget.
Vraag adviesgesprek aan
Organisaties kunnen subsidie aanvragen voor projecten en activiteiten die als doel hebben het reisgedrag van mkb-medewerkers blijvend te verduurzamen. Het moet gaan om activiteiten die het gebruik van fossiele brandstoffen in woon-werkverkeer en zakelijk verkeer van medewerkers verminderen. Vrachtvervoer en logistiek vallen buiten de regeling.
Voorwaarden voor de subsidie
Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten mkb-organisaties kunnen aantonen dat projecten een CO2-reductie opleveren. Tegenover een kilo CO2-reductie staat maximaal 0,75 euro aan subsidie, blijkt uit de toelichting van RVO. Verder moet de CO2-reductie blijvend zijn, ook na afloop van de steun. Aanvragers ontvangen maximaal 75% subsidie op de kosten die ze maken. Per project is het maximale subsidiebedrag 100.000 euro.
Voorbeelden van maatregelen
RVO noemt een aantal voorbeelden van activiteiten die mogelijk in aanmerking komen voor ondersteuning, zoals raamovereenkomsten met aanbieders van duurzaam vervoer, overeenkomsten voor gezamenlijk besloten vervoer op bedrijventerreinen, cao-afspraken voor duurzaam vervoer, thuiswerkschema’s en een duurzaam mobiliteitsbudget voor medewerkers.
Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de website van RVO
Meer artikelen over mobiliteit
Loading...
Ontdek het NS-Business Collectief
Ingangsdatum CO2-rapportageplicht 1 juli 2024
Lees meer
Loading...
Vrouw krullen station NS Zakelijk
Drie grootste wetswijzigingen rondom zakelijke mobiliteit
Lees meer
Loading...
NS-Business Collectief
Ontdek de voordelen van het NS-Business Collectief
Lees meer
Loading...
Zakelijke treinreiziger
Duurzamer ondernemen: de voordelen op een rij
Lees meer
Loading...
Commercieel Directeur van NS - Ivo Steffens
De duurzaamste en flexibelste manier om naar het werk te gaan
Lees meer
Loading...
Elektrische deelfietsen van TIER
Nieuw: elektrische deelfietsen van TIER
Lees meer
Loading...
Ontdek het NS-Business Collectief
Ingangsdatum CO2-rapportageplicht 1 juli 2024
Lees meer
Loading...
Reisvergelijker
NS introduceert de Reisvergelijker: kies welk vervoermiddel het beste past bij jouw reis
Lees meer
1 van 8